Sweden

The Sweden resource page is in Swedish.

 

Självmord Nödtelefon

MIND Självmordslinjen

Telefon
90101

Eller chatta via denna länk.

Våld i nära relation

Akillesjouren

Föreningen Akillesjouren verkar för att stötta män som blir fysiskt och/eller psykiskt misshandlade i en nära relation. Den verkar för att synliggöra den problematik som finns kring att män blir misshandlade i nära relationer. Akillesjouren verkar även mot våld och förtryck av män i nära relationer.

Telefon
08-29 63 99

Telefontid torsdagar 18:00-20:00. Övrig tid svarar vi om vi har möjlighet. Det går även bra att lämna meddelande med telefonnummer så ringer vi upp dig.

SMS
0723 31 63 99

Email
info@akillesjouren.se

Män utsatta för våldtäkt

Akutmottagning för våldtagna på Södersjukhuset, Stockholm

Vi tar emot alla våldtagna, oavsett kön eller könsidentitet, från och med den 15 oktober 2015. I våra broschyrer står det att vi tar emot kvinnor, men vi tar emot alla och vi väntar på nya versioner av broschyrerna. Till oss är du välkommen upp till en månad efter övergreppet. Här får du hjälp oavsett vem som har utsatt dig. Det kan vara en man eller kvinna, någon som står dig nära eller en som du aldrig träffat förut.

Telefon
08-616 46 70

Öppettider
Dygnet runt alla dagar

Besöksadress
Hiss B eller G, plan 2
Sjukhusbacken 10
Södersjukhuset

Stockholm

 

Mansmottagningar

Stockholms mansmottagning Järva, Rinkeby/Kista

Besöksadress

Rinkebysvängen 70B, PLAN 3, Spånga  

 http://stockholmsmansmottagning.se/

 T-bana: Skärholmen
Storholmsgatan 27, plan 3.  Ingång mellan Clas Ohlson och Swedbank utanför gallerian, SKHLM.

 

 

 

Mansjourer

Karlstad Mansjour
Telefontid vardagar kl. 18-21

Hemsida
www.karlstadsmanjour.se

Telefon
054152085

Email
info@karlstadsmansjour.se

Mansjouren i Stockholms län

Telefontider, när man med störst sannolikhet når oss:
måndagar 18-20
tisdagar 18-20
onsdagar 17-19
torsdagar 18-20

Telefon
08-303020

Samtalsgrupp
Onsdagar, enbart för män, mellan 18-20. OBS: Sommaruppehåll.

Plats:
Mansjourens lokaler
Hornsgatan 135 nb
117 28 Stockholm

Skilsmässoakuten

Håller du på att separera? Eller funderar du på att göra det? Då är du välkommen till Mansjourens nya skilsmässogrupp.

Du får tillfället att berätta om hur du har det och lyssna på andra i en liknande situation. Gruppen ger stimulans och stöd att ta tag i de utmaningar som du står inför. Det sker under förtroende och sekretess.

Gruppen leds av två erfarna samtalsledare. Det kostar bara 300 kronor för fem gånger, vilket är medlemsavgiften till föreningen.Vill du veta mer, så ring till Bengt eller Annika på telefon 08-30 30 20 eller 072-964 58 83.

 

 

Uppsala Mansjour

Har du problem i relationer? Har du blivit utsatt för våld? Står du inför en separation eller är du i tvist gällande vårdnad eller umgänge med barn? Mår du dåligt och behöver någon att prata med?

Uppsala mansjour erbjuder stödsamtal via telefon eller personligt möte efter överenskommelse. Du kan också delta i vår samtalsgrupp som träffas varannan vecka.

Det vi kan hjälpa dig med är i första hand att lyssna och stötta, och eventuellt ge råd. I vissa fall och i mån av tid kan vi också följa med som stöd vid möten med t.ex. socialtjänsten. Vi kan även hänvisa dig vidare om vi tror att du behöver professionellt stöd eller, om det behövs, rekommendera en advokat.

Hemsida
www.uppsalamansjour.se

Telefon
018-50 50 33

Email
info@uppsalamansjour.se  

Stöd till män som utsatts för sexuella övergrepp som barn

www.rsci.nu

Rsci – Riksföreningen stödcentrum mot incest och andra sexuella övergepp Vi har för avsikt att köra igång med stödgrupper för män som utsatts för sexuella övergrepp som barn i Stockholm redan till hösten 2016. Dessa män får gärna kontakta oss på stod@rsci.nu för att anmäla sig till stödgrupp för män. Gruppen träffas då under 2 timmar en gång varje eller varannan vecka under en period. Troligen på torsdagar som det ser ut nu. Alla deltagare delar sedan sin upplevelse i sk rundor då var och en har en ”egen” tid då de andra lyssnar, och sedan går turen varvet runt. Ingen kommenterar eller avbryter den som pratar. Att få öva på att sätta ord på den egna upplevelsen och de känslor som hänger ihop med att ha varit utsatt är en stärkande och ofta läkande upplevelse. Likaså att få ta del av andras berättelser, vilket ofta minskar känslan av ensamhet och skam som de allra flesta som utsatts bär på. I väntan på att våra stödgrupper startar går det också alltid att ringa vår stödtelefon på 08-696 00 95. Stödtelefonen är öppen måndagar kl 19-20 under sommaren och from v 33 också på torsdagar kl 10-11. Det går också bra att maila vår stödlinje på stod@rsci.nu och då å svar av en av våra utbildade stödkvinnor som själv utsatts som barn.

Who’s Online

There are no users currently online

Members

Subscribe to our News Letter

top

Login

Register

Create an Account
Create an Account Back to login/register
X